Gone With The Wind Quiz


The answers appear after the last question, number 10.


1. Who wrote the novel from which the movie was based?

a. Louisa May Alcott
b. L. Frank Baum
c. Margaret Mitchell

2. Who won the Oscar for best director of this wonderful film?

a. Victor Fleming
b. King Vidor
c. Joseph Kane

3. The story takes place during what American war?

a. Revolutionary War
b. War of 1812
c. Civil War

4. Who played Mammy?

a. Butterfly McQueen
b. Hattie McDaniel
c. Maxie Steiner

5. Who played Melanie?

a. Butterfly McQueen
b. Olivia De Havilland
c. Ethel Waters

6. What was the name of Clark Gable's character?

a. Ashley Wilkes
b. Ward Bond
c. Rhett Butler

7. What role did David O. Selznick have in the film?

a. director
b. cameraman
c. producer

8. What part did Thomas Mitchell play?

a. Melanie's brother
b. Scarlett's father
c. a Union general

9. Who plays the sensitive Ashley Wilkes?

a. Leslie Howard
b. David Niven
c. Henry Fonda

10. Who won the best actress Oscar for her part in this great film?

a. Vivian Leigh
b. Olivia De Havilland
c. Hattie McDaniel


Answers: 1-c, 2-a, 3-c, 4-b, 5-b, 6-c, 7-c, 8-b, 9-a, 10-a


The Film Buff's Quiz

IntelligentsiaNetwork.com (Home)