To Kill a Mockingbird Quiz


The answers appear after the last question, number 10.


1. Where does the story take place?

a. South Carolina
b. Georgia
c. Alabama

2. Who directed this film classic?

a. John Huston
b. Robert Mulligan
c. John Ford

3. The screenplay was written by whom?

a. Horton Foote
b. Truman Capote
c. Lillian Hellman

4. Whose book was the movie based on?

a. Harper Lee
b. Diana Dell
c. Harper Collins

5. Who was Gregory Peck's character?

a. Brock Peters
b. Boo Radley
c. Atticus Finch

6. What was the name of Robert Duvall's character?

a. Boo Radley
b. Atticus Finch
c. Will Rogers

7. What was Atticus Finch's profession?

a. doctor
b. lawyer
c. policeman

8. Who played the Black man accused of rape?

a. Brock Peters
b. Richard Pryor
c. Sidney Poitier

9. When does the story take place?

a. the 1950s
b. the 1960s
c. the 1930s

10. Who won an Academy Award for his part in this film?

a. Gregory Peck
b. Robert Duvall
c. Brock Peters


Answers: 1-c, 2-b, 3-a, 4-a, 5-c, 6-a, 7-b, 8-a, 9-c, 10-a


The Film Buff's Quiz

IntelligentsiaNetwork.com (Home)