Massachusetts Quiz

Part 2


"There is no force so democratic as the force of an ideal."
--Calvin Coolidge


The answers are at the end of the quiz.

26. The paper used in U.S. currency is manufactured where?
a. Essex
b. Malden
c. Dalton


27. The state has one nuclear power plant. Where?
a. Plymouth
b. Burlington
c. Revere


28. Boston was the site of the nation's first subway system, constructed when?
a. 1912
b. 1895
c. 1790


29. The airport in Boston is called what?
a. Logan International Airport
b. East Boston Airport
c. Atlantic International Airport


30. Who said, "We say the cows laid out Boston. Well, there are worse surveyors."?
a. Cory Atkins
b. Christopher Fallon
c. Ralph Waldo Emerson


31. The earliest settlers were what?
a. Irish
b. Polish
c. English


32. In the 1840s, what in Ireland drove many Irish to Massachusetts?
a. the potato famine
b. the strawberry shortage
c. a flu epidemic


33. Founded in Massachusetts in 1635, what is America's first secondary school?
a. Roxbury High School
b. Boston Latin School
c. Brookline High School


34. What is the oldest college in the United States, chartered in 1636?
a. Harvard University
b. MIT
c. Boston College


35. In 1834, what advocate of higher education for women helped organize Wheaton Female Seminary, which later became Wheaton College?
a. Melissa Hurley
b. Mary Lyon
c. Carol A. Donovan


36. Where is Mount Holyoke College?
a. South Hadley
b. Belmont
c. Watertown


37. Who was the first secretary of the Massachusetts board of education?
a. Susan C. Fargo
b. Stephen F. Lynch
c. Horace Mann


38. Where was the nation's first state normal school located?
a. Lexington
b. Sudbury
c. Acton


39. In what year did Massachusetts become the first state to pass legislation making school attendance mandatory?
a. 1950
b. 1929
c. 1852


40. When was the Massachusetts Institute of Technology founded?
a. 1865
b. 1635
c. 1800


41. Where is Radcliffe College located?
a. Westfield
b. Cambridge
c. Woburn


42. Where is Tufts University located?
a. Medford
b. Andover
c. Hadley


43. What year was Boston University founded?
a. 1912
b. 1946
c. 1839


44. Where is Boston College located?
a. Chestnut Hill
b. Milton
c. Wenham


45. Clark University and the College of the Holy Cross are where?
a. Andover
b. Worcester
c. Melrose


46. Where is Brandeis University located?
a. Waltham
b. Pittsfield
c. Lawrence


47. Smith College is where?
a. Cambridge
b. Northampton
c. Newton


48. Amherst College and Hampshire College are located where?
a. Hampshire
b. Haverhill
c. Amherst


49. Where is Williams College?
a. Williamstown
b. Leominster
c. Rockland


50. What is the largest university library in the United States?
a. MIT Library
b. Harvard University Library
c. Amherst College Library

Massachusetts Quiz, Part One

Massachusetts Quiz, Part Three

Memorable Quotations:
Massachusetts Writers of the Past

4-Star Films

Answers: 26-c, 27-a, 28-b, 29-a, 30-c, 31-c, 32-a, 33-b, 34-a, 35-b, 36-a, 37-c, 38-a, 39-c, 40-a, 41-b, 42-a, 43-c, 44-a, 45-b, 46-a, 47-b, 48-c, 49-a, 50-b

IntelligentsiaNetwork.com (Home)

Great Novels on Film

Have You Watched a Good Book Lately?

Great Plays on Film

A Front Row Seat

Great Big Business Films

Great Chick Flicks

Classic Books on Film

Classic Comedy Films

Civil War Films

Great Disaster Films

Hollywood's Best: The 1930s

Hollywood's Best: The 1940s

Hollywood's Best: The 1950s

Great Courtroom Films

Classic Mystery & Suspense Films

Classic Romance Films

Korean War Films

Great Royalty Films

Exciting Spy Films

U.S. History on Film

Writers on Film

The Film Buff's Quiz

Escape from Quiet Desperation

The Carriage House

Mel's Boarding House

That Year in Saigon

Megan McShane

Memorable Quotations:
Philosophers of Western Civilization

Memorable Quotations:
French Writers of the Past

Memorable Quotations:
Jewish Writers of the Past

Memorable Quotations:
Famous Teachers of the Past

Memorable Quotations:
Humorists, Wits, and Satirists of the Past

Memorable Quotations:
Irish Writers of the Past

Memorable Quotations:
American Women Writers of the Past

Memories Are Like Clouds

Memorable Quotations:
English Writers of the Past

A Saigon Party:
And Other Vietnam War Short Stories

IntelligentsiaNetwork.com(Home)