The Maltese Falcon Quiz


The answers appear after the last question, number 10.


1. What is the Maltese Falcon

a. a car
b. a statuette
c. a rare coin

2. Who directed this film gem?

a. John Huston
b. Sandy Smolan
c. John Ford

3. The screenplay was written by whom?

a. Dorothy Parker
b. Orson Welles
c. John Huston

4. Whose book was the movie based on?

a. Dashiell Hammett
b. F. Scott Fitzgerald
c. Don Rast

5. Who played Sam Spade

a. Clark Gable
b. Ward Bond
c. Humphrey Bogart

6. What was the name of Mary Astor's character?

a. Brigid O'Shaughnessy
b. Hela Young
c. Paula Mahan

7. Sydney Greenstreet made his talkie debut in this fine movie at what age?

a. 39
b. 61
c. 25

8. What is Sam Spade's profession?

a. private detective
b. steel tycoon
c. butler

9. Who plays the effeminate Joel Cairo?

a. Peter Lorre
b. Barton MacLane
c. Kasper Gutman

10. What genre does this great movie belong to?

a. romantic comedy
b. film noir
c. western




Answers: 1-b, 2-a, 3-c, 4-a, 5-c, 6-a, 7-b, 8-a, 9-a, 10-b


The Film Buff's Quiz

IntelligentsiaNetwork.com (Home)