Clark Gable Quiz


The answers appear after the last question, number 10.


1. When and where was Gable born?

a. 1921, Wakefield, MA
b. 1896, North Conway, NH
c. 1901, Cadiz, Ohio

2. His first movie role was a villian in what Western?

a. Red Dust
b. Boom Town
c. The Painted Desert

3. Clark received his only Oscar for what film?

a. It Happened One Night
b. Mutiny on the Bounty
c. Test Pilot

4. Who was his wife who died in a plane crash in 1942?

a. Carole Lombard
b. Rita Hayworth
c. Yvonne DeCarlo

5. What was Gable's nickname?

a. The King
b. The Smile
c. The Hunk

6. What was his last film?

a. Honky Tonk
b. The Misfits
c. Comrade X

7. In Strange Cargo, Gable co-starred for the final time with whom?

a. Joan Crawford
b. Deborah Kerr
c. Grace Kelly

8. In what movie does Clark Gable play Vic Norman, a go-getter with ideals?

a. Soldier of Fortune
b. Teacher's Pet
c. The Hucksters

9. In Mutiny on the Bounty, Mr. Gable plays what role?

a. Fletcher Christian
b. Captain Bligh
c. Marlon Gibson

10. In Band of Angels, what is Clark's character?

a. plantation owner
b. cowboy
c. reporter


Answers: 1-c, 2-c, 3-a, 4-a, 5-a, 6-b, 7-a, 8-c, 9-a, 10-a


The Film Buff's Quiz

IntelligentsiaNetwork.com (Home)