Joan Crawford
Quiz


The answers appear after the last question, number 10.


1. Where was Joan Crawford born?

a. Brooklyn, NY
b. Boston, MA
c. San Antonio, Texas

2. What was her real name?

a. Lucille Le Sueur
b. Joan Rivers
c. Peggy Cass

3. Who did she co-star with in Whatever Happened to Baby Jane?

a. Jack Carsen
b. Ann Blyth
c. Bette Davis

4. For which film did she win the Oscar?

a. Mildred Pierce
b. Dance Fool Dance
c. The Women

5. Joan plays spy in which movie?

a. Above Suspicion
b. Rain
c. Sudden Fear

6. Miss Crawford and a motley group live side by side in Berlin in what film?

a. Autumn Leaves
b. The Bride Wore Red
c. Grand Hotel

7. Joan does burlesque in what film?

a. Susan & God
b. Dancing Lady
c. Torch Song

8. In what film does Crawford play a selfish, perfectionist housewife?

a. Harriet Craig
b. Reunion in France
c. Tramp, Tramp, Tramp

9. Who was once her husband?

a. Franchot Tone
b. Clark Gable
c. Gene Raymond

10. Who was her leading man in Chained?

a. Robert Shaw
b. Clark Gable
c. Kirk Douglas


Answers: 1-c, 2-a, 3-c, 4-a, 5-a, 6-c, 7-b, 8-a, 9-a, 10-b


The Film Buff's Quiz

IntelligentsiaNetwork.com (Home)