Casablanca Quiz


The answers appear after the last question, number 10.


1. Who wrote the play from which the movie was based?

a. Joan Allison and Murray Burnett
b. Paul Henreid
c. Arthur Miller

2. Who won the Oscar for best director of this great film?

a. Victor Fleming
b. King Vidor
c. Michael Curtiz

3. The story takes place during what war?

a. World War II
b. World War I
c. War of the Roses

4. Who played Ilsa?

a. Peter Lorre
b. Joan Crawford
c. Ingrid Bergman

5. Who played the piano and sang "As Time Goes By."

a. Dooley Wilson
b. Humphrey Bogart
c. Ella Fitzgerald

6. What was the name of Humphrey Bogart's character?

a. Rick Brown
b. Rick Dell
c. Rick Blaine

7. Along with Howard Koch, who wrote the screenplay?

a. Philip and Julius Epstein
b. Groucho and Harpo Marx
c. Diana Dell and Carol Dingle

8. Who did the music score?

a. Elmer Benstein
b. Max Steiner
c. John Williams

9. Whose character owns a nightclub?

a. Peter Lorre
b. Claude Rains
c. Sydney Greenstreet

10. Who does Humphrey Bogart walk away with at the end of the film?

a. Claude Rains
b. Ingrid Bergman
c. Conrad Veidt


Answers: 1-a, 2-c, 3-a, 4-c, 5-a, 6-c, 7-a, 8-b, 9-c, 10-a


The Film Buff's Quiz

IntelligentsiaNetwork.com (Home)